Spelenderwijs Spaans leren?

Spelenderwijs Spaans

Spaans leren is saai, duf en moeilijk. Toch? Nee, natuurlijk niet! Spaans leren bij Spaanse les in Veenendaal is vooral heel erg leuk. Hoe ik de lessen leuk maak? Door kwartet, memory, bingo, muziek en film. Echt? Ja, echt. Door veel afwisseling en leuke spelvormen leer je sneller en beter Spaans. Als volwassen zijn we al veel te vaak serieus. Ik wil mensen laten ervaren dat je ook met een glimlach (en soms een schaterlach) prima Spaans leert!

Spaans leren 2

In onze rol op het werk, in onze privésituatie, we moeten maar al te vaak serieus bezig zijn. In mijn 10 jaar ervaring als docent Spaans weet ik dat je Spaans veel sneller leert als je plezier hebt. Daarom doe ik van alles om de aandacht en focus vast te houden. Naast eerder genoemde spelletjes, laat ik studenten Spaanse muziek luisteren, Spaanse liedjes zingen en kijken we af en toe een stukje van een Spaanse documentaire.

Bingo

Natuurlijk hebben al deze activiteiten ook een serieus leerdoel. Je leert tellen, luisteren, spreken, verbanden leggen. Kortom: je leert spelenderwijs Spaans. Het mooie is: je kunt veel van deze activiteiten ook buiten het klaslokaal doen. Een Spaanse film op je digitale zender kijken, een Spaanse liedje luisteren, een Spaans roddelblad openslaan. Alles mag, want het is voor een goed doel: Spaans leren!

Leer Spaans

Hoe vaker je jezelf bewust en onbewust onderdompelt in de Spaanse taal, hoe meer je begrijpt. Het is niet de bedoeling om iedere klank en letter direct te begrijpen. Het is in het begin vaak juist de kunst om met heel weinig kennis, toch veel te begrijpen. Zelfs als je niets begrijpt van een liedje, is het toch zinvol om muziek te luisteren. Je leert zo klanken herkennen: een eerste stap op weg naar taalbegrip.

Terugkomende vragen, kun je dan op een later moment opzoeken of aan mij vragen. Natuurlijk is het soms nodig om te stampen. Maar niet te vaak. En zeker niet te lang.
Het is veel effectiever om van Spaans leren je hobby te maken en onbevangen te luisteren en te spreken. Effectiever en ook vooral heel veel leuker.

Want wie saai wil stampen, kan net zo goed een online cursus bestellen. Direct aan je Spaans werken? Check dan:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.