Spaans leren met Scrabble

Scrabble

Afwisseling tijdens de lessen Spaans vind ik belangrijk. Door luisteren, spreken en schrijven af te wisselen, blijft de concentratie hoog en halen mijn studenten het maximale uit de les.

Als spelende Spaans leren

Zo zet ik als de cursisten binnenkomen vaak een Spaans liedje op. Dat brengt iedereen in de juiste stemming en zorgt ervoor dat je onbewust Spaanse woorden  oppikt. Na de bespreking van het huiswerk, volgt vaak een oefening om de spreekvaardigheid te verbeteren. En dan? Dan volgt er bijvoorbeeld een spelletje.  Waarom? Heel eenvoudig. Plezier verhoogt de motivatie.  En Spaans leren is echt niet alleen maar zwoegen en ploeteren.

Bingo

Beter spellen door Scrabble

Spelenderwijs Spaans leren moet natuurlijk wel aansluiten bij je niveau. Een spel dat bijdraagt aan de spelling is het populaire Scrabble. Je vergroot er je woordenschat mee en je leert hoe Spaanse woorden nu eigenlijk geschreven worden. Zo leren beginners dat je het  woord Hola echt schrijft met een H, al hoor je dat in eerste instantie niet. Scrabble is een goed spel voor zowel beginners als gevorderden.

Andere taalspelletjes

Natuurlijk zijn er nog veel meer spelletjes die je helpen bij de taalontwikkeling. Denk aan: Bingo, Memory of kwartetten. Kinderachtig? Zeker niet. Het is mijn ervaring dat iedereen het leuk vindt om spelenderwijs Spaans te leren. Door gevarieerde oefeningen,  leer je alle taalvaardigheden beter en ga je met een prettig en positief gevoel naar de les.

Wil je ook op een leuke manier Spaans leren? Check dan het lesrooster

3 gedachten over “Spaans leren met Scrabble

  1. Pingback: Spaans leren met ‘Nieuwe Amigos’ | Spaanse les

  2. Bestaat er ook een scrabblebord met Spaanse letters/ tekens (ñ, ll, …)? Of gebruik je een gewoon Nederlandstalig bord waarbij de n zowel voor n als ñ kan gebruikt worden, je voor de ll en ch ieder 2 letters nodig hebt, de a ook geldt voor á, de u zowel voor ú als ü, enz.? Waar zou ik dan zoiets kunnen kopen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.