Spaans leren met ‘Nieuwe Amigos’

taalspel New Amigos

Spelenderwijs Spaans leren? Het kan. Vorige keer schreef ik al hoe je Spaans leert met Scrabble, nu ga ik het hebben over het taalspel ‘New Amigos’.

Sommige spelletjes helpen bij het leren van een nieuwe taal. Zo gebruik ik soms bingo, memory of kwartetten. Al deze spellen zijn niet speciaal ontwikkeld om beter Spaans te spreken. Maar simpelweg door te spelen leer je toch een hoop nieuwe kennis. Denk aan: je woordenschat verbeteren, tellen, nieuwe werkwoorden en vervoegen.

Scrabble

Taalspel ‘New Amigos’

Het spel New Amigos is wel speciaal ontworpen om beter een vreemde taal te leren spreken. Er zijn meerdere varianten, je kunt er Engels, Frans of Spaans mee leren. Door middel van rollenspelen moet je punten verdienen. De ander beoordeelt je score. Het gaat in dit spel om taalverwerving, niet om wie er wint. Je leert er nieuwe woorden, oefent met zinnen en ook culturele verschillen komen aan bod. Meer over dit spel lees je hier.

New Amigos

Ontspannen een spelletje spelen

Je kunt niet alleen maar spelletjes spelen en zo een taal leren. Je zult ook gewoon woordjes moeten stampen en nieuwe grammatica oefenen. Helaas! Maar als onderdeel van een les, helpt het doen van spelletjes je zeker. Ontspannen een spelletje spelen zorgt voor plezier. Als je merkt dat je een boodschap kunt overbrengen in een andere taal, eventueel met horten en stoten, dan geeft dat zelfvertrouwen. Zelfvertrouwen is onmisbaar.

Als je de moed hebt om in een andere taal te spreken, dan leer je veel sneller nieuwe vaardigheden. Veel spel- en leerplezier gewenst!

1 gedachte op “Spaans leren met ‘Nieuwe Amigos’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.